Yhteystiedot / Contact

Carita Haanperä
Mika Tanhuanpää
Finland
carita.haanpera (at) gmail.com
0400 764 580

Pentuinfoa

 

 

Etsiessäsi rotukissanpentua perheeseesi  kannattaa kiinnittää erityistä huomiota muutamiin seikkoihin. Suomen Kissaliiton alaisilla kasvattajilla ehdoton alaraja luovutukselle on 12 viikkoa. Tällöin pennun on oltava asianmukaisesti rokotettu ja yleensä se on myös useasti madotettu ja eläinlääkärin  tarkastama. Muuttaessaan pennun pitää olla terve, mikä tarkoittaa, että sillä ei esim. ole silmä- tai korvatulehdusta tai ripulia. Pentu on sisäsiisti, yli 1 kilon painoinen ja sillä on rekisterikirja. Jollei rekisterikirjaa ole, syytä voi kysyä. Hinnan ei pitäisi olla esteenä, sillä se on vain 34 EUR. Myöhemmin pennun rekisteröinti ei ole mahdollista. Rekisteröimättömyys voi johtua monesta asiasta: ei-sallittu yhdistelmä (toisilleen liian läheistä sukua olevat tai eri rotuiset vanhemmat), emon liian tiuha pennutus, kasvattajan saama kasvatuskielto tai jopa kasvattajanimen puuttuminen kokonaan! Pentu, jolta puuttuu rekisterikirja, ei ole rotukissa, vaikka vanhemmat olisivatkin puhdasrotuisia.

 

Useat kasvattajat teettävät jalostuskissoilleen terveystestejä. Suomen Kissaliitto suosittelee testaamaan kissat FIV- (kissojen HIV) ja FeLV- (leukoosivirus) negatiivisiksi. Niiden veriryhmä on tärkeää tietää, jotteivät pennut menehtyisi veriryhmäepäsopivuuden aiheuttamaan anemiaan. Nykyään vastuuntuntoiset kasvattajat sydänultraavat jalostuskissansa HCM:n selville saamiseksi. Tätä eivät tosin kaikki tee, joten kannattaa kysyä kasvattajalta. Yhtenä syynä voi olla ultrauksen kallis hinta ja hyvien spesialistien pieni määrä Suomessa.

 

Älä milloinkaan osta kissaa pelkästään kuvien perusteella! Käy sitä katsomassa ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä kasvattajan luona ja näet millaisissa olosuhteissa kissat elävät. Älä osta pentua, jos se vähänkään arveluttaa. Älä osta kissaa, jota et ole nähnyt. Älä osta eläintä vain pelastaaksesi sitä, vaan tee sellaisessa tapauksessa myös ilmoitus eläinsuojeluviranomaiselle. Jollei sinua päästetä kasvattajan luo kyläilemään, kannattaa ihmetellä miksei.

 

Ostaessasi kissalastamme pennun se on vähintään 12 viikkoa vanha, eläinlääkärin tarkastama, kahdesti rokotettu, useasti madotettu, tunnistusmerkitty mikrosirulla, sillä on Suomen Kissaliiton (FIFé) rekisterikirja ja sen mukaan tulee mm. ruokaa ja leluja sisältävä runsas pentupaketti. Pentujemme vanhemmat ovat FIV- ja FeLV-negatiivisia sekä niiden sydämet on ultrattu terveiksi. Kasvatuskissat elävät lemmikkeinä ja perheenjäseninä kodissa (meidän tai ystäviemme) osallistuen normaaliin arkeen. Olemme kiinnostuneita myymästämme pennusta myöhemminkin ja haluamme tietää niin hyvät kuin huonotkin uutiset. Pennut myydään ehdottomasti sisäkissoiksi, joita voi ulkoiluttaa valvotusti valjaissa, ulkotarhassa tai verkotetulla / lasitetulla parvekkeella.

Kysyessäsi meiltä pentua kerrothan itsestäsi, perheestäsi, toiveistasi pennun suhteen ja millaisen kodin voisit pennulle tarjota. Onko muita lemmikkejä? Miksi juuri cornish rex?

Jos haluat meiltä kissan sijoitukseen, ota yhteyttä niin tutustutaan. Perustele, miksi juuri sijoituskissa ja miksi juuri sinulle. Jalostusoikeuksin emme kissaa myy kuin erittäin harvinaisissa tapauksissa tutuille kasvattajille.

 

Jäikö jotain kertomatta? Kysy, yhteystiedot etusivulla :)